Vanliga Frågor

Vanliga Frågor
 

HUR LÅNG ÄR LEVERANSTIDEN?
Varan skickas inom 1-3 arbetsdagar. Om det skulle vara något som blir försenat eller som vi haft ett felaktigt lagersaldo på kontaktar vi dig så fort vi bara kan.

VAD KOSTAR FRAKTEN?
Fri frakt oavsett belopp.

KAN JAG ÄNDRA/AVBESTÄLLA EN ORDER?
Dessvärre kan vi inte göra ändringar eller annullera en order som är lagd. Anledningen är att de behandlas direkt när de läggs och går ut till plockning.

JAG HAR INTE FÅTT NÅGON ORDERBEKRÄFTELSE?
Var alltid noga med att kontrollera att du skrivit rätt e-postadress, det är den vanligaste orsaken till utebliven orderbekräftelse. Det kan även vara att din e-postleverantör har ett spam-filter som blockerar vissa mail så titta även i din skräpkorg. Kontakta oss på [email protected] om du inte hittar den.

HUR KAN JAG RETURNERA ELLER BYTA EN VARA?
Som kund har du alltid 14 dagars returrätt och bytesrätt hos kickacc.se, vi följer distanshandelslagen. Skicka alltid med fraktsedeln som du fick i din order så vi ser att det är du som skickat tillbaka varan. Du står själv för portot (1 par glasögon kostar 9 kr).

Skicka din retur till:
KA Accessories
Telefonvägen 30, vån 10
126 26 Hägersten

Vid reklamation av defekt vara, kontakta alltid kundtjänst. OBS! Det är du som kund som har det ekonomiska ansvaret för att din retur kommer fram till oss. Om du vill kunna spåra din retur kan det i så fall vara bra att skicka det rekommenderat. Denna kostnad får du i så fall stå för själv. Kolla med postens serviceställe där du bor hur du gör detta.

VAR ÄR MIN BESTÄLLNING?
Har du inte fått din beställning inom 6 arbetsdagar (eller vid hög belastning 9 arbetsdagar)? Då har du förmodligen fått ett meddelande om eventuella förseningar. Det kan vara så att din vara är restnoterad eller bara lite försenad p.g.a. hög belastning. Om du inte fått din beställning inom 10 arbetsdagar så ber vi dig höra av dig till vår kundtjänst så vi kan kolla upp vad som hänt.

FÅR NI PÅFYLLNINGAR PÅ EN SLUTSÅLD VARA?
Det är svårt att säga då det beror helt på vilken vara det handlar om. Är det en vara som ingår i vårt basutbud kommer den med största sannolikhet in igen. Är det en specifik vara som du undrar över så är du alltid välkommen att höra av dig till vår kundtjänst så kollar vi gärna upp detta åt dig!